2022/23
Türkiye, 420 bin ton ile Dünyanın 2. büyük Zeytinyağı üreticisidir
SIZMA ZEYTİNYAĞI
Önerilen Kullanımlar
Salata sosları; soslar ve soslar; makarnanın üzerine gezdirerek; balık ve sebzeleri marine etmek veya sotelemek,
fırınlama, kavurma, daldırma, kızartma
Duman Noktası
356°F-392°F / 200°C
Soğuk Pres
Kapsayıcı:
Dorica cam şişelerde mevcuttur
8,5 fl.oz.
250 ml
17 fl.oz.
500 ml
25,4 fl.oz.
750 ml
Trakya
3 fl.oz.
88,7 ml
Günlük yemek pişirmek için ideal
EVOO
Giydirmek ve Marine etmek için
-
Naturel Sızma Zeytinyağı, günlük olarak çiğ olarak tüketilip, soğuk ve sıcak yemeklerin üzerine serpmek için idealdir.
-
Herhangi bir çeşni için ideal bir alternatiftir, çünkü yoğun tadı salatalara, ayrıca fırınlanmış, ızgara, kavrulmuş ve buğulanmış yemeklere özel bir dokunuş katar.
salatalar
Makarna
Sosis ve Sos
Menşei ülke: Türkiye
-
Sızma Zeytinyağımızı tüketmeniz sağlık yararları için şiddetle tavsiye edilir.
-
Dengeli yağ asitleri, polifenoller ve E vitamini bileşimi, kardiyovasküler hastalıkları önlemeye ve kolesterol, Alzheimer ve meme kanseri tedavisine yardımcı olur. Ek olarak, şeker hastalarında glikoz seviyelerini azaltır ve diğerleri arasında anti-inflamatuar özellikler içerir.
-
Zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağlar kalp hastalıklarını azaltabilir.
Hasat zamanı:Tüm sezon (Eylül – Aralık)
Zeytin Çeşitleri:Trilye-Gemlik
Bölge:Türkiye'nin Trakya Kıyısı